Bouwaanvraag Brummen en Zeist ingediend

Afgelopen 2 weken hebben we als bureau gewerkt aan de vergunnings tekeningen van 2 bijzondere projecten, 1 in Zeist en 1 in Brummen. Beide projecten hebben als overeenkomst dat ze een opgaande noklijn hebben en dat ze zijn opgebouwd met ecologisch bouwmateriaal. Beiden zijn berekend als energie-nul woningen met grijs-water systemen, pv- of pvt-panelen, houtkachels en afwerkingen op de buitengevel van kalkstuc in combinatie met verticaal houten delen.

Daarmee houdt de vergelijking echter op. Het woonhuis in Brummen heeft de woonfunctie op de verdieping en een opgaande groenstrook waaronder de slaapkamers koel gehouden worden. Kenmerkende eigenschappen zijn de rieten kap en de kademuur die een duidelijk contrast met elkaar vormen.

Het huis in Zeist staat tussen de bomen en heeft juist een sterke interactie met het aangrenzende terrein. Juist het uitzicht en de bezonning staan bij deze woning centraal met als kenmerkende eigenschap het gebruik van verkleurende natuur- en leisteen en de sterk architectonisch vormgegeven ramen en deuren.

2 projecten die het komende jaar onder onze supervisie gebouwd zullen gaan worden en die wij via deze blog uitvoerig in beeld gaan brengen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s