Oplevering Villa Kerckebosch

Zeist – Gisteren was een bijzondere dag. Niet alleen werd de woning in Zeist na 10 maanden bouw opgeleverd… er werden tevens opnames gemaakt voor het programma “Nederland Verhuist” dat op NPO 3 zal worden uitgezonden.

20161116_135544

Te midden van werknemers van de aannemer die de laatste puntjes op de i aan het zetten waren, werd ook al de vloerbedekking gelegd waardoor de officiële oplevering op sokken werd gedaan.

Op de vraag vanuit de filmploeg “kun je aanwijzen waardoor we kunnen zien dat het hier gaat om een ecologische woning met bio-based bouwmaterialen” kwamen we niet verder dan de leemstuc op de muren, de warmtepomp in de kelder, de eiken kolommen en natuurlijk de boomstam in de woonkamer.
Het gemodificeerde nobelwood op de buitengevel ziet eruit als “gewoon hout” en ook de dampopen kalkstuc zou een gewone stuc kunnen zijn.

Dat de woning een andere vorm heeft dan een gemiddeld huis, laat zien dat het om een bijzondere woning gaat, maar niet perse om een ecologische woning. Het doet lichtelijk vermoeden dat het zelfs om een energetische woning gaat.

Alhoewel het wellicht aan de buitenkant minder zichtbaar is dat er gebouwd is met dampopen materialen en FSC hout voel je in de woning wel degelijk het verschil en zullen de bewoners er heel veel plezier aan beleven… met name omdat het huis zal bijdragen aan een beter en gezonder leefklimaat.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s