Licht en ruimte in Peinder Mieden

DRACHTEN (Peinder Mieden) – Aan de rand van het dorp Opeinde, vlakbij Drachten, ligt een fraai agrarisch coulisselandschap van 87 hectare groot. Het gebied is kenmerkend voor dit deel van Fryslân: een groen en halfopen landschap met weilanden, afgewisseld met boomsingels en water.

Licht en ruimte in Peinder Mieden

Maximaal 45 kopers krijgen hier de unieke mogelijkheid om te wonen in de natuur. Zij worden, naast eigenaar van hun eigen kavel, ook – als groep – eigenaar en beheerder van het omliggende landschap. Bewoners bepalen zelf hoe de bebouwing van het gebied eruit komt te zien.

3d_model_TOTAAL_Default_Camera_9_356_8

Binnen deze context hebben wij voor 2 huishoudens een ontwerp mogen maken, waarvan dit er 1 van is. De woning is opgebouwd met natuurlijke bouwmaterialen zoals hout, leem, kalkstuc en strobalen en zal zoveel mogelijk opgaan in het landschap door het groene dak dat als het ware over de woning heen ligt.

3d_model_TOTAAL_Default_Camera_13_356_12

Naast ecologische duurzaamheid zal het ook een technisch duurzaam huis worden, waarbij een lichtstraat voor een ongekende overvloed aan natuurlijk daglicht zal zorgen. Licht en ruimte geïntegreerd in een woning die met volledig respect voor de natuur op zal gaan in het omliggende landschap.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s