Bezoek Ecowijk Mandora

HOUTEN – In Houten hebben wij een aantal jaren terug een ecologisch wijkje mogen ontwerpen. Het thema van deze wijk: “Samen bouwen aan een duurzame toekomst”.

20180824_102004

De wijk ligt net voorbij de Koppeling in Houten-zuid in de wijk ‘Het Hout’ en is ontwikkeld in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Sinds begin 2015 hebben alle 36 woningen een eigenaar en wordt het gezamenlijke buurthuis regelmatig gebruikt.

20180824_094821

Centraal in de ontwikkeling van de ecowijk staat het begrip duurzaamheid op technisch, ecologisch, sociaal en financieel gebied. De gezamenlijke visie is een speelse indeling van de wijk met duurzaam en natuurlijk materiaalgebruik, goed nabuurschap en soms gezamenlijke activiteiten met iedereen die dat wil. Maar ook met ruimte voor privé en op jezelf zijn. Parkeren is aan de rand van de wijk en energie wekken we zo mogelijk op met natuurlijke hulpbronnen zoals de zon en aardwarmte.

20180824_094648

Iedereen heeft behoefte aan privacy, maar ziet de voordelen ervan om – juist – in een ecowijk – ook zaken samen te doen, zoals het ruimere groen (mandelige gebieden) zelf onderhouden; bepaalde gereedschappen of apparaten samen aan te schaffen; zorg voor elkaar te hebben. De term die hiervoor gekozen werd is: goed nabuurschap. We willen een gezellige en rustige wijk creëren, waar zorg is voor elkaar en we op basis van vrijwilligheid samen de woonomgeving onderhouden.

20180824_100309

Er worden regelmatig rondleidingen gegeven.
Wil je de ecowijk bezoeken? Meld je dan hier aan voor een van onze rondleidingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s