Energietransitie in De Groene Afslag

LAREN – De Groene Afslag, de Energiecommissie en de Energiecommissaris regio Gooi en Vechtstreek organiseerden gisteren, dinsdag 19 november, de eerste open energieavond. De avond vond plaats bij De Groene Afslag in Laren en werd georganiseerd voor alle inwoners uit de regio Gooi en Vechtstreek, die vragen hebben over de verduurzaming van hun woning.

Aan de hand van inspirerende verhalen van onder andere Ruud Koornstra, de Nationale Energiecommissaris en Madaster, die een online bibliotheek van materialen in de gebouwde omgeving hebben ontwikkeld.

Ook was er aandacht voor nieuwe materialen waarmee huizen kunnen worden verduurzaamd: architect Michel Post van ORIO architecten nam de aanwezigen mee in de wereld van strobalen en kalkhennep. Stro en hennep als isolatiemateriaal zorgt voor een aangenaam en gezond binnen- en buitenklimaat.

20191119_194514

PLEISTERPLAATS VOOR
DE WERELD VAN MORGEN

DUURZAAM × LOKAAL × CIRCULAIR

De Groene Afslag is een multifunctionele ontmoetingsplek, waar het enthousiasme voor een duurzame toekomst centraal staat.

Alles wat wij hier koken, bouwen, verhuren en organiseren, staat in het teken van de groene ommezwaai. Wij laten zien dat verduurzamen makkelijker is dan je denkt. En vooral leuker. Je moet het alleen soms nét even weten. Net iets creatiefs zien wat zo aanstekelijk werkt dat jij ook een groen humeur krijgt. Net iets pienters ontdekken wat zo inspireert dat jij thuis ook klimaatslimme keuzes gaat maken.

Wees welkom. In ons dubbelduurzame restaurant, onze spectacirculaire werkruimtes, de cradle to cradle vergaderzalen, of bij één van onze sustainable events.

Tot snel op de groenste inspiratielocatie van Nederland. Elke dag van 09.00 tot 18.00. ‘s Avonds alleen open voor besloten partijen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s