Holistisch woonhuis ‘Cathaya’ richting uitvoering

RENKUMORIO_RenkumAls bioloog van huis uit, heeft onze opdrachtgeefster Cathrien haar hart verloren aan het perceel op de Bram Streeflandweg in Renkum. Als nieuwe eigenaar wil ze een woning creëren die recht doet aan haar visie op het leven en die aansluit bij haar bedrijf NEIDIG, een Fairtrade bedrijf dat stoffen en kleding van hennep en duurzaam katoen verkoopt.

ORIO_Renkum (2)

Haar droom is een woning met bedrijfsruimte die IN de natuur staat, waarbij er weinig onderscheid is tussen binnen en buiten en de natuur als het ware de woning binnenloopt. Niet alleen moet de beleving van de natuur voelbaar zijn… ook de materialen en technieken die toegepast gaan worden moeten zo natuurlijk mogelijk zijn.

ORIO_Renkum (6)

Zo zal er gebouwd gaan worden met hout, stro, leem, kalk en andere ecologische en biologische materialen en zal de woning bedekt worden met een groen dak.Ook de tuin zal zo natuurlijk en duurzaam mogelijk gemaakt worden, waarbij gekozen zal worden voor inheemse planten en bomen.

ORIO_Renkum (3)

De vorm van het gebouw ontleent zijn kracht en oorsprong uit de natuur, waarbij de Flower of Life de basis vormt.

Dit gemeenschappelijke symbool van vele spirituele en religieuze leerstellingen over de hele wereld, wordt gezien als de visuele expressie van eenheid van alle creatie en kan opgevat worden als de fundamentele vorm van tijd en ruimte. Door dieper begrip van de Flower of Life kan de eenheid van al wat leeft daadwerkelijk begrepen worden. Het is tevens een symbool dat te vinden is in oude tempels en synagogen en vormt de basis voor de Tree of Life uit de Kabbala. Daarmee vormt deze vorm de perfecte onderlegger voor deze woning, omdat het een huis zal worden dat duurzaamheid in hart en nieren zal uitademen.

ORIO_Renkum (4)

De woning is zo vorm gegeven dat hij zo min mogelijk aansluit bij de bestaande stedelijke bebouwing, maar juist zijn aansluiting zoekt bij de omliggende natuur. Om dit te bereiken is gekozen voor een enkellaagse woning die qua hoogte geen belemmering zal vormen qua uitzicht van omwonenden. De woning wordt tevens in de tuin, dus van de weg af, gesitueerd, zodat hij nog meer geïntegreerd kan worden met de tuin en door de oplopende groene daken wordt tevens gerefereerd aan het heuvelachtige landschap dat om het perceel heen ligt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s