Green Together – Honeycomb ontwerpen

SOEST – Sinds enkele maanden is ORIO architecten partner van Green Together. Greentogether BV neemt een voortrekkersrol in ecologisch bouwen. Ze kunnen daarbij bogen op onze grote kennis van ontwerpen en bouwen met ecologische en bio-based materialen. Ze zien in het gebruik daarvan grote kansen. De groei van deze materialen vraagt CO2 en de toepassing in de bouw zorgt voor CO2-opslag. Greentogether voorziet in innovatieve (investerings)projecten met een kleine voetafdruk, zowel voor particulieren, overheden als bedrijven. Wij bouwen aan een betere, groene wereld.

20-426 Biogon - Picture10

‘Honey, I’m Home’. Dat kun je met recht zeggen als je in deze woning binnenkomt.
ORIO architecten bedacht een uniek concept wat binnen het grid van de zeshoek (de honingraat) alle mogelijke varianten mogelijk maakt.

De grootte van het grid (de zeshoek) bepaalt het aantal vierkante meters van een woning. Er zijn dus vele varianten mogelijk, afhankelijk van budgetten en wensen. Het is een vorm die je oneindig kunt doorkoppelen, waarmee de variaties zo groot zijn als de prachtige diversiteit in onze natuur. De modules zijn zowel schakelbaar als stapelbaar. Hierdoor is dit concept ook zeer geschikt als basis voor een bijzonder appartementencomplex.

VO 1-12-02_A3_28-2-2020_page-0001

De geometrie die in de natuur voorkomt, is dan ook de basisgedachte achter de zeshoek. De Honeycomb woningen hebben een directe link met de vormentaal van moeder aarde. Het biedt een speelse indeling van elke woning, terwijl voldoende wandruimte overblijft om ook praktisch de woning te kunnen indelen.

De link met de natuur vind je daarnaast ook terug in het gebruik van ecologische materialen en zero-energy installaties in deze woningen. Wonen in een Honeycomb woning betekent CO2-reductie.

Wilt u meer informatie… neem dan hier contact met ons op.

bees

2 gedachtes over “Green Together – Honeycomb ontwerpen

 1. Wonen in een Honeycomb woning betekent CO2-reductie. Ik wil graag meer informatie hierover.
  Wij bestaan uit een groepje mensen die op een beoogde locatie in Venlo 10-15 eco-woningen wil gaan bouwen en hebben een concept of plan waarbij we uniformiteit willen in de woningen. Maar zijn er nog niet uit wat het uiteindelijk moet gaan worden.
  met vriendelijke groet Bert

  Like

  • Goedemorgen Bert,

   Fijn zo’n reactie en uiteraard geven wij je hier graag meer informatie over. Momenteel wordt nog een folder opgesteld met meer inhoudelijke informatie, maar wellicht is het fijner om elkaar “face to face” te ontmoeten. Komend weekend (6, 7 en 8 maart) staan wij op de beurs Eigen Huis in Utrecht en ik nodig jou/jullie graag uit om even van gedachten te wisselen. Als je mij een e-mail adres geeft kan ik je een aantal vrijkaartjes toesturen.

   Mocht dit niet lukken, dan hoor ik graag jou/jullie opties in deze.

   Met hartelijke groet,

   Michel Post
   ORIO architecten – viba / Greentogether

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s