Reflectie CPO project Ecowijk Mandora in Houten

HOUTEN – Drie jaar geleden is het door #ORIOarchitecten ontworpen CPO project ‘Ecowijk Mandora‘ in Houten opgeleverd en het leek ons een goed idee om met het oude bestuur te reflecteren wat er goed, en wat er fout, is gegaan.

20180824_094717

Het eerste wat opviel was de groene rustige oase waarin je terecht komt, of zoals buurtkinderen het zeggen: “het gevoel van een vakantiepark” met in het midden het buurthuis.

Nu de tuin zich in de afgelopen 3 jaar heeft kunnen ontwikkelen, zie je pas echt goed hoe belangrijk een groene omgeving is op het leefklimaat van een wijk.

ORIO_Houten-1 (6)

Alhoewel de hele wijk 1 uitstraling heeft, hebben de verschillende woningen, de orientatie van de woningen en de verschillende manieren hoe je de wijk kunt benaderen, ervoor gezorgt dat de wijk diverse gezichten gekregen heeft.
Grappig genoeg vertaald zich dit ook terug naar verschillende persoonlijkheden binnen de wijk, wat weer voor de nodige levendigheid zorgt.

ORIO_Houten-1 (1)

Vanuit de reflectie zijn er voor ons 2 belangrijke lessen naar voren gekomen.

  1. Bedenk eerst het installatieconcept en ontwerp hier de woningen omheen.
  2. Individualisatie van de woningen zorgt voor trots en betrokkenheid

20180824_100309

Jammer genoeg is er veel fout gegaan met de installaties. Deels omdat er teveel keuze is geweest in het aanbod, wat weer geleidt heeft tot slordigheden en slechte uitvoering ervan, en deels omdat de keuze voor de installaties vrij laat in het proces heeft plaats gevonden, waardoor er binnen het ontwerp soms te weinig ruimte was.
Gelukkig zullen echter binnenkort alle problemen verholpen zijn.

Iedere maand is er een rondleiding waarbij ook woningen bezocht worden en dan pas kun je zien hoe verschillend de woningen van binnen zijn. Uiteraard is iedereen van mening dat ‘zij’ de mooiste en beste woning hebben, en dat vat ik persoonlijk op als een groot compliment.

20200609_214044

Deze individualisatie heeft tijdens het ontwerp- en bouw proces gezorgt voor de nodige uitdagingen, waarbij veel waardering is voor hoe wij en bouwonderneming Van Bekkum  hier mee om is gegaan.

Iedereen was het er echter over eens dat deze uitdagingen het meer dan waard waren voor de kwaliteit van wonen die men gekregen heeft en uiteindelijk gaat het natuurlijk om deze reactie: een tevreden en gelukkige opdrachtgever.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s