VIBA organiseert do. 5 nov. digitaal Cafe over ‘Goodbye Architecture’

Vincent Valentijn zal tijdens het VIBA Cafe op donderdag 5 november een lezing verzorgen over zijn recent uitgegeven boek ‘Goodbye Architecture’.

Vincent Valentijn en Kim Verhoeven deden architectonisch onderzoek naar werking, achtergronden en architectuur van crematoria in Europa. Zij reisden daarvoor door heel Europa en hebben meer dan 50 crematoria in beeld gebracht en betrokkenen geïnterviewd. Dit onderzoek resulteerde in de publicatie van het eerste boek over dit onderwerp (internationaal) bij nai010 publishers.

Vincent vertelt over de aanleiding tot het onderzoek:“Met alles wat we doen maken we een keuze voor de toekomst. Het tot stand brengen van maatschappelijke en sociaal relevante architectuur vereist veel specialistische kennis. We doen die niet alleen op in ons werk maar ook door onderzoek. Een jaar of acht geleden werd onze aandacht getrokken door ‘de architectuur van crematoria’.

We verwonderden ons over wat we tegen kwamen in Nederland en vroegen ons af waarom de architectuur vaak nauwelijks een rol lijkt te spelen bij deze belangrijke gebeurtenis en wat architectuur dan wel zou kunnen bijdragen aan de uitvaart. Het bleek nauwelijks ontgonnen terrein, we doken erin, startte een onderzoek en zochten financiers.”

Het ontpopte zich tot een ware ontdekkingsreis die uiteindelijk uitmondde in ‘Goodbye Architecture’ de wereldwijde uitgave van het eerste boek over dit onderwerp. Het onderzoek leverde niet alleen materiaal voor een boek maar ook allerlei inzichten in de architectuur van het crematorium in Europa”

Zie hier op de website van de VIBA en de link met meer informatie over het boek: Nai010.com/nl/publicaties/goodbye-architecture

Vincent Valentijn verzorgt de presentatie geheel online. Hij heeft het liefst enige vorm van interactie om in te kunnen gaan op vragen van de online aanwezige VIBA-café bezoekers. Joop Bensdorp van de VIBA zal de avond coördineren om dat mogelijk te maken.

Inloggen kan vanaf 19.45 uur. De lezing zal tot maximaal 22.00 uur duren. Tijdens de lezing en zeker na afloop kunnen er vragen gesteld worden.
MELD JE AAN EN ONTVANG DE LINK VOOR HET VOLGEN VAN DE ZOOMPRESENTATIE
Voor het volgen van dit VIBA-Café is aanmelding verplicht, ook als lid om een ZOOM-inlogcode te krijgen. Niet-leden krijgen na betaling van € 10,-een ZOOM-inlogcode toegestuurd. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar secretaris@vibavereniging.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s