ORIO architecten ontwerpt compacte strobalen woning op Leonidas 2 in Rotterdam

ROTTERDAM – Hoeveel ruimte heeft een mens nodig ?

Deze groene oase in de nieuwbouwwijk Leonidas 2 is zoveel mogelijk in eigen beheer gebouwd en is in al zijn eenvoud perfect voor onze opdrachtgevers. Niet te warm in de zomer en niet te koud in de winter. Licht en ruim. Ruimtelijk en knus. Wat wil een mens nog meer.

De basis van deze woning is een vierkant van 8 x 8 meter. Hierin ligt, half verzonken in de aarde, een uitbouw met daarin de slaapkamer. Hierdoor wordt de constante temperatuur van de aarde gebruikt om deze ruimte koel te houden.

Op deze uitbouw bevindt zich de woonkamer die in open verbinding staat met de keuken en leefkamer die zich op de begane grond bevindt. De Tegelkachel die op de verdieping staat warmt de hele bovenverdieping in mum van tijd op. Door een ventilator wordt deze warme lucht naar beneden geduwd waarbij deze weer via de ramen omhoog gaat. Koudeval is verleden tijd !!!

Ondanks het kleine formaat van de woning, voelt hij absoluut niet klein aan. Los daarvan… de woning functioneert gewoon goed met als resultaat 2 blije opdrachtgevers !!!

Een gedachte over “ORIO architecten ontwerpt compacte strobalen woning op Leonidas 2 in Rotterdam

  1. Het is niet alleen een prachtige woning, maar hij past ook goed in de omgeving. De uitstraling geeft een warme thuisgevoel, waardoor je vrij snel op jouw gemak zult voelen. Ik ben benieuwd wat jullie volgend creatieve project zal worden.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s