Wie is ORIO architecten

ORIO staat voor ORganisch Intuïtief Ontwerpen, maar is ook een fonetisch symbool voor de interactie tussen twee werelden: de zichtbare fysieke wereld en de niet-zichtbare wereld om ons heen.

In de loop der tijd zijn er diverse ecologische, organische en duurzame gebouwen ontworpen en gebouwd, waarbij natuurlijke materialen zoals hout, kleipleisters, stro, hennep, kalk, leem, enzovoort als bouwmaterialen zijn gebruikt. De vorm van deze gebouwen is afgestemd op de wensen en behoeften van de opdrachtgever en kan zowel rechthoekig als organisch van vorm zijn. Kenmerkend hierbij is de persoonlijke aandacht en respect voor iemands persoonlijke pad.

Als architect en oprichter van het architectenbureau ORIO architecten, heeft Michel Post diverse metafysische studies gevolgd. Hierdoor heeft hij een persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt die hem in staat stelt om aan te voelen waar een bepaalde opdrachtgever, bewust of onbewust, behoefte aan heeft. In combinatie met een inzicht in de verschillen in energie van materialen, vormen en ruimtelijke afmetingen, levert dit een unieke visie op architectuur.

Als energetische architect heeft Michel de overtuiging dat een gebouw meer kan zijn dan een “dak boven je hoofd” en dat de directe omgeving van vitaal belang is voor de beleving en energie van een ruimte, een gebouw, of een omgeving.

Als we een hernieuwde connectie willen met de natuur, begint dit met de manier waarop wij naar onze gebouwde omgeving kijken en wat voor invloed dit op ons heeft.

4 gedachtes over “Wie is ORIO architecten

 1. Wij zijn in aanraking gekomen met orio doordat wij met stro wilden gaan bouwen.
  Michel Post heeft samen met ons gezocht naar ons ideale huis, om ons optimale wooncomfort te realiseren.
  Hij doet dit op een speciale zo andere manier dan een standaard architect en dat was heel bijzonder om mee te maken.
  We zijn nu een eindje op weg met ons huis wat we in eigen beheer bouwen en inmiddels is de stro veranderd in kalkhennep.
  Wij zijn tot nu toe super enthousiast over ons huis, het voelt zo goed.
  Hopelijk raken meer mensen net als ons enthousiast om zo te bouwen!

  Geliked door 1 persoon

 2. Geweldig leuk klinkt het. Ik las dat het af is en jullie er in wonen. Ik wil zelf ook graag met kalkhennep bouwen maar aan het water in Zeeland ( ook veel wind). Er moet nog veel uitgezocht worden, maar ik zou graag eens bij jullie komen kijken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s