Voortgang De Kleine Stroom in Heeze

De eigenaar Ton Rijsdijk stelt op zijn website: Het uitgangspunt van De Kleine Stroom is om een oefenplek te creëren waarin we dichter bij de natuur leren komen. Ik denk dat we nog heel veel kunnen leren van de natuur, op alle gebieden.  Ik ben graag in de natuur, daar kan ik weer verbinding met mezelf maken, weer in beweging komen. De natuur oordeelt niet, ze heeft geen vooringenomen stellingen of eisen. Het gaat hier om zijn. Ook al lijkt het voor de oppervlakkige kijker soms dood, de energie stroomt hier altijd. Er is een continue interactie tussen de verschillende verschijningsvormen, een zoektocht naar nieuwe mogelijkheden om de energie nog verder te benutten. Een zoektocht die als het ware vanzelf gaat voor hen die hun natuur volgen. Er is overvloed, maar wat overbodig is verdwijnt. Er blijft niets liggen met het label ‘nog te doen’. Nee, het verdwijnt, want het staat stromen in de weg. De natuur kent geen afval en geen einde. Elk eind is een nieuw begin, een onderdeel van de cyclus.

Afgelopen vrijdag hebben we een bezoek gebracht aan de bouwplaats van De Kleine Stroom in Heeze. De buitenkant ziet er uit zoals op tekening… de binnenkant liet hele verrassende inzichten zien. Ton is hard bezig om er een mooi geheel van te maken, maar heeft nog wel een lange weg te gaan.

Advertenties

Een gedachte over “Voortgang De Kleine Stroom in Heeze

  1. Pingback: 1 november met VIBA-Café op bezoek bij bijzondere strobouwhuizen - VIBA, de Vereniging Integrale Bio-logische Architectuur in Den Bosch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s