Symposium “Duurzaamheid, gezondheid en spiritualiteit – wonen en leven met energie” – zaterdag 18 november 2017

Freedom-Nature-thumb-420x240

voor iedereen die in contact wil zijn met de natuur.


Wat maakt een woning gezond en levensbestendig ?

Op zaterdag 18 november 2017 zal een symposium gehouden worden met als thema “duurzaamheid, gezondheid en spiritualiteit – wonen en leven met energie”.

Op deze dag staan we stil bij het begrip energie en hoe we dit positief kunnen gebruiken in ons alledaags leven, maar ook kunnen beïnvloeden in onze directe omgeving zoals huis en tuin.

energyhealinghands

De sprekers hebben allen binnen hun vakgebied in de loop der jaren ruime ervaring opgedaan en worden als experts beschouwd.

Het begrip “energie” zal in al zijn facetten aan bod komen; van klankschalen tot de aanleg van energetische tuinen, van een mystic tot bouwen met gezonde en stralingsvrije bouwmaterialen.

De insteek is zo breed mogelijk gekozen zodat het symposium voor iedereen interessant kan zijn: van professional tot particulier, van docent tot leerling en van spiritueel geïnteresseerd tot pragmatisch aangelegd.

De sprekers zijn:

patriciasauter

Patricia Post – Holistisch therapeute

Patricia Post

Als klein meisje was ik altijd al gefascineerd over ons lichaam, hoe de ademhaling door ging terwijl we niks deden, waar was de ziel als iemand dood ging. Vreemd, dood was beangstigend maar enorm boeiend. Het balletje ging voor mij rollen toe ik met fysiotherapie en reiki in aanraking kwam. Ik ben Transision Energie (TE) gaan doen in Nederland en Amerika van 2000 tot 2009 en ben nu volledig TE teacher.

In 2003 begon ik met NGS sport massage waarna vele andere cursussen volgden zoals zwangerschaps massage, baby massage, voetreflexologie, stoelmassage, hotstone massage, oorkaars therapie, Shiatsu, Lomi Lomi, Ayurvedische massage en Shirodhara therapie.

Werken met TE is een hele mooie en pure manier van werken die oordeel loos is en heel goed werkt voor mijzelf, in het coaching werk dat ik doe en bij het geven van massages. Het is een rijkdom in mijn leven waarvan ik het erg mooi vind om dit te kunnen delen, zowel in mijn werk als tijdens het lesgeven.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wim Lips – Ontwerper en docent Energetische tuinen

Je in je eigen tuin goed voelen er kunnen  genieten en ontspannen is het idee achter een FeelGood Garden.

Volgens Wim Lips wordt een tuin aangelegd vanuit de opvatting dat energie en straling de belangrijkste elementen zijn voor het bepalen van de sfeer in de tuin. Wanneer er disharmonie in de tuin is dan kun je deze terugdringen of zelfs uitsluiten door  in het ontwerp de juiste vormen, materialen en planten te gebruiken en hiermee een zo krachtig mogelijke harmonie creëren.
Zo ontstaat een tuin die goed voelt, goed groeit en waarin het goed toeven is.

 Het concept wordt aangeboden als een ‘Feel Good Garden’.
Het ontwerpen van een energetische tuin is vooral een gevoelskwestie.

 Tijdens een eerste kennismakingsbezoek peilt men het karakter, het type van de klant en zoekt men tijdens het opmeten van de tuin naar storende energetische elementen. Met alle verzamelde  informatie wordt dan een ontwerp gemaakt, puur op gevoel. Door sterk te focussen op de vraag waar de optimale plaats in de tuin is om te zitten, voelt men in het ontwerp waar het terras het beste kan komen. Ook voor andere tuinonderdelen, zoals een boom kinderspeelplek of  waterpartij wordt dit zo bepaald. Iedere vorm en elk materiaal heeft zijn eigen energie.
Door de juiste keuze creëer je harmonie met de omgeving en bewoners. Uiteraard wordt er ook rekening gehouden met de wensen van de klant, van welke kleuren  en planten men houdt en of ze een vijver of waterelement in de tuin willen, of juist niet. Ook dit is afstemmen.

Anne Claire-2

Anne Claire Venemans – Mystic

Anne Claire Venemans

Ik ben Anne Claire Venemans, kunstenares en coach. Ik ben geboren in Utrecht in 1959. Al op jonge leeftijd kwam ik erachter dat ik hoog gevoelig was ~ ik wist dingen die ik ‘niet kon weten’. Gaandeweg heb ik hiermee om leren gaan; het leren gebruiken wanneer ik dat kon en het opzij te zetten wanneer dat nodig was…

Na de middelbare school heb ik de opleiding ‘Vakschool Schoonhoven’ tot goudsmid gevolgd en heb ik de edelsteenkunde opleiding van de Gemological Association of Great Britain (F.G.A.) voltooid.

Energie Kunst
Ik mandala’s; de ‘Persoonlijke Empowerment Mandalas’ waarbij iedere mandala een visuele weergave wordt van jouw energie en zo inzicht kan geven in hoe jij in het leven staat.

Daarnaast maak ik sieraden waarbij ik altijd werk met de energie van de stenen, vormen, metalen en symbolen om op die manier sieraden te ontwerpen en maken die een toegevoegde dimensie hebben ~ de Mystieke Sieraden ~ die jou als mens kunnen inspireren en helpen op jouw unieke pad door jouw leven.

Healing
Ik ben bovendien al ruim 20 jaar bezig op het gebied van healing. Zo heb ik mij verdiept in ‘hands-on’ healing, hypnotherapie, toegepast kinesiologie, ‘innerlijk-kind-interactie’, Reiki, healing met (edel)stenen en ‘healing op afstand’. Maar ook met de effecten die meditatie, visualisatie en symbolen kunnen hebben op onze gezondheid ben ik goed bekend.
Daarnaast heb ik ruime ervaring in het geven van readings en lees ik de tarot of de symboolstenen die ik heb ontwikkeld. Daarnaast geef ik inzicht in dromen en voortekenen.

Ik help je graag je eigen kern, je eigen werkelijkheid te ontdekken en zo je balans en empowerment te (her)vinden. Ieder proces is uniek, ieder pad is individueel ~ en ik voel mij bevoorrecht wanneer ik je hierin kan begeleiden.

Foto 1, Pasfoto

Douwe Knol – Bouwkundige

Heeft na een opleiding LTS, MTS en HTS gewerkt bij architektenburo’s en op bouwkundige diensten van overheidsinstellingen. Sinds 1992 heeft hij een eigen bouwkundig adviesburo in Terwispel in Friesland.Duurzaam- en gezond bouwen, een andere manier van denken.

Onder deze noemer presenteert Douwe Knol een projekt (ontwerp 1991)waarin 18 jaar kennis, praktijkervaring en nieuwe ideeën zijn verwerkt.
In de lezing wordt aandacht besteed aan de achterliggende filosofiën, idealen en ideeën.
Verder laat hij zien hoe deze idealen op een praktische manier uit kunnen kristalliseren in een projekt.
Tot besluit geeft hij een beeld van de ontwikkelingen in de ideeënwereld en op vakgebied, zoals die er in de 19 jaren na de realisatie van het projekt (1998) bij hem zijn geweest.

DSC_3278

Raymond Lescrauwaet – Woonbioloog en binnenmilieu specialist

Raymond Lescrauwaet heeft een brede achtergrond in o.a. de bouw en installatietechniek. Als voormalig elektrotechnicus is de relatie met elektromagnetische velden dan ook eenvoudig te leggen. De Duitse bouwbiologie en het Amerikaanse welzijnsstreven hebben daarbij zijn interesse gewekt en heeft zich daar met veel passie verder in verdiept. Raymond is eigenondernemer met LLE BV, binnenmilieuadviseur, meettechnicus, gebouwenbeheerder, participeert in wetenschappelijk onderzoek en is praktijkdocent voor Vastgoed Business School / Haagse hogeschool.Sinds 2002 realiseert Lescrauwaet Lifestyle & Environment (LLE BV) samen met haar partners integraal gezondere en prestatie verhogende woon-, werk- en leefomgevingen in o.a. woningen, kantoren, scholen, kassen, stallen en fabrieken. Dit op basis van een structurele aanpak voor een verantwoorde levensstijl c.q. (gebouw) gebruikersgedrag en een goed binnenmilieu dat zo veel als mogelijk voldoet aan bouw-biologische richtwaarden waarbij ook aandacht voor bouwkundige aspecten. In werkomgevingen kan ook worden gekeken naar technische productieverbeteringen daar de gebruikte technologieën ter verbetering met enige regelmaat overeenkomen. De bedrijfsactiviteiten zijn o.a. inspecties, metingen, adviezen en (product) oplossingen welke voor meer dan 80% in bestaande gebouwde omgevingen worden uitgevoerd. LLE BV selecteert daarvoor strategische partners, toonaangevende specialisten en uitzonderlijke materialen / producten voor aansprekende resultaten.

LLE BV voert zijn activiteiten uit onder diverse handelsnamen en vanuit Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) worden ook themadagen georganiseerd zoals De Nationale Levensstijldagen: drinkwater, voeding, beweging en slaap en De Nationale Binnenmilieudagen: kunstlicht, binnenlucht, straling en akoestiek. Tevens is LLE BV een SBB leerbedrijf met meerdere erkenningen.  LLE BV geeft samen met haar partners ook certificaten uit voor o.a. gezonde woningen, scholen, auto’s, kantoren, bedrijfsgebouwen, zorgcentra, restaurants en recreatieoorden. Strategische partners zijn o.a. Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie, NIBEX,  VIBA expo, Briqs, Vastgoed Business School, Holapress Communicatie en Zuidweg & Partners welke haar infrastructuur ter beschikking stelt door heel Nederland voor een landelijke dekking. De klanten zijn o.a. architecten, bouwbedrijven, semioverheid, IT branche, banken, zorgsector, MKB bedrijf, consumenten, tuinbouw, veeteelt, waterbedrijven en industrie.

 

Het symposium wordt georganiseerd door Michel Post, in samenwerking met de Vereniging Integrale Bio-Logische Architectuur (VIBA).
Samen met Joop Bensdorp, de voorzitter van de VIBA, zullen zij het programma verzorgen.

 

Joop 1

Joop Bensdorp – architect en voorzitter VIBA

Joop Bensdorp is opgeleid aan de Technische Universiteit Delft en is ruim 30 jaar werkzaam als architect, zowel zelfstandig als in dienstverband. Sinds 2009 werkt hij zelfstandig onder de naam “Ruimte voor Leven”. In zijn visie staat de mens en zijn leefomgeving centraal. Architectuur gaat over het creëren van ruimten die gezond en inspirerend zijn om in te wonen, werken en leven. Daarnaast is hij gespecialiseerd in biobased en circulair bouwen. Vanaf 2013 is hij voorzitter van de Vereniging voor Integrale Bio-Logische Architectuur.Vereniging voor Integrale Biologische Architectuur

De VIBA Vereniging is in 1976 opgericht rond het thema mens en milieu vriendelijk bouwen. De vereniging zet zich in voor een verantwoorde inrichting van de leefomgeving, zowel ruimtelijk als maatschappelijk, op het niveau van het landschap en de gebouwde omgeving. Daarbij staat de mens centraal. Het doel van de vereniging is om de ontwikkeling op het gebied van milieu vriendelijk en gezond bouwen te stimuleren door het uitwisselen van kennis, informatie en ervaring. In de afgelopen 40 jaar heeft de vereniging een belangrijke pioniers rol vervuld op het gebied van duurzaam bouwen.

pasfoto_2011-2

Michel Post – Organisch en ecologisch architect

Michel Post studeerde Architectuur aan de TU Delft en heeft sinds 1999 een eigen architectenbureau in Vleuten. Zijn bureau “ORIO architecten” richt zich met name op organische en ecologische architectuur vanuit een wens om gebouwen om mensen heen te bouwen in een organische vormentaal. De mens en zijn beweging door een gebouw staan hierbij centraal.

Sindsdien heeft deze liefde voor organische vormentaal plaats gemaakt voor een liefde voor organisch bouwmateriaal en een bouwmethode waarbij gebouwen op een organische manier tot stand komen. De vorm van het gebouw is daarmee ondergeschikt geworden en de mens staat centraler dan ooit tevoren.

Duurzaam samenwerken

Het “centraal stellen van de mens” wordt verder uitgedragen door actief betrokken te zijn bij diverse duurzame organisaties zoals de Vereniging voor Integrale Bio-Logische Architectuur (VIBA), het Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen (ICDuBo) en het Ecollectief. Michel is tevens voorzitter van de landelijke vereniging Strobouw Nederland, een organisatie die zich inzet om het bouwen met stro te promoten en kennis hierover te verspreiden.

Daarnaast heeft Michel diverse esoterische cursussen gevolgd, waarbij de belangrijkste de 10 jarige opleiding Transition Energy (TE) was. Hierbij wordt iemand sensitiever voor de energieën van zijn omgeving en leert je hoe je deze energieën kunt transformeren, iets wat essentieel is voor de werkwijze waar ORIO architecten om bekend staat.

Projecten in binnen- en buitenland waarbij het bureau betrokken was, zijn onder andere het crowdfundproject Het Levende Dorp, waarbij levende bomen de schil vormen voor woonhuizen, en de CPO-projecten strowijk IEWAN in Nijmegen, autarkische woonwijk Aardehuizen in Olst, Ecowijk Houten en de ecologische en biologische woonwijk Pentakel in Zeewolde.

 

Locatie en aanmelden

Wil je meer weten over aspecten die jouw gezondheid beïnvloeden
op een manier die niet tastbaar is met het “blote oog” ?

Zaterdag 18 november 2017
organiseren wij een symposium over het thema

“Duurzaamheid, gezondheid en spiritualiteit”
Wonen en leven met energie

Locatie:
Stichting VIBA-Expo (SVE)
Veemarktkade 8, 5222 AE ‘s-Hertogenbosch

Tussen 9.30 en 10:00 is de inloop met koffie, thee en wat lekkers.
Om 10:00 zullen wij beginnen.
Tussen de middag zal voor een biologische lunch gezorgt worden
Het symposium zal rond 17.00 afgesloten worden
met een vragenronde en een borrel

U kunt zich HIER opgeven.
Kosten: € 75,00- p.p.
Kosten VIBA leden: € 50,00- p.p.

Pas na betaling is uw inschrijving definitief

NL05 ABNA 0565 9669 52
t.n.v. ORIO architecten

o.v.v. symposium Energie en “uw naam”

Hebt u nog vragen?
Bel of e-mail me dan gerust
085 – 8770 541
Met vriendelijke groet,

Michel Post
ORIO architecten

2 gedachtes over “Symposium “Duurzaamheid, gezondheid en spiritualiteit – wonen en leven met energie” – zaterdag 18 november 2017

  1. Pingback: 18 november Symposium "Duurzaamheid, gezondheid en spiritualiteit”: wonen en leven met energie - VIBA, de Vereniging Integrale Bio-logische Architectuur in Den Bosch

  2. Pingback: Verplaatst: nieuwe datum volgt: Symposium "Duurzaamheid, gezondheid en spiritualiteit” over wonen en leven met energie - VIBA

Plaats een reactie